2022 m. birželio 18 d., šeštadienis

Ispanija 2022. 2 dalis. Segobriga, Almansa, La Vila Chojosa, Kalpės uola, Maskarato kanjonas, Benidormas

<<<I dalis - Madridas

Viduržemio jūros pakrantėje mūsų išsinuomotas butas-namas yra istoriniame autentiškame žvejų miestelyje La Vila Chojosoje (La Vila Joiosa). Tad šiandien turime įveikti 460 km. Kad kelias taip neprailgtų (bet pailgėtų) pakeliui užsukame aplankyti  Segobrigos archeologinį parką, su teatru, amfiteatru bei kitais istoriniais statiniais. Segobriga buvo svarbus Romos imperijos miestas. 






Kita mūsų stotelė - pietūs. Hotelis-restoranas Marino.


Trečia stotelė - miestelis su pilimi bei gražiu senamiesčiu - Almansa.





Ir mūsų šios dienos kelionės tikslas - La Vila Chojosa


 Apsistojome siaurame keturių aukštų name-bute (nuotraukoje - vidurinis, raudonas)

 
Su daug laiptų

Mini terasa ketvirtame aukšte - ant stogo

Daugybė čiurlių
Miestelis prie pat paplūdimio

 Kitos dienos aplankytos vietos: 1. Kalpės uola (Calpe  rock) - Peñon de Ifach. 2. Maskarato kanjonas - Cañón del Mascarat , 3. Viduržemio jūros balkonas - Balcon del Mediterraneo, Benidorm.

Tai pradžioj apie pirmą - Calpe rock. (ši nuotrauka iš interneto)

Penon de Ifach rock in Calpe

Oficialiame jų puslapyje rašoma, kad reikalinga registracija, pateikta registracijos instrukcija. Ten atėjus ženklai taip pat rašo, kad draudžiama eiti neužsiregistravus. Registracija yra nemokama. Tiesiog reikalinga, kad reguliuoti srautus. Na, kadangi buvom šiai dienai užsiregistravę, tai ir atvykome čia. Prieš atvykstant jau žinojau, kad nesudėtingas lipimas takeliu yra iki tunelio, o toliau jau kaip kas sugebės, nes toliau jau yra normalus kopimas akmenimis į kalną. Vaizdai ir iki tunelio yra labai gražūs. O kadangi į šią olą lipa tikrai nemažai žmonių, ir akmenys yra labiau slidūs nei šiurkštūs, tai jie vietomis nuzulinti iki blizgumo. Pastebėjau, kad mano žygių basutės slysta ant tų nugludintų akmenų, todėl aukščiau lipti ir neberizikavau. Šiame kalne gyvena daug kirų, tad lipant, kopiant jie nuolat lydėjo.




 



 Prieš tunelį

Tunelis
Perėjus tunelį



 
Iš mūsų į pačią viršūnę užkopė Linas ir Jokūbas.
 

 Antrasis šios dienos žygis buvo kanjonu-tarpekliu. 

 Beeinant miško taku sutikom zuikį


Čia ėjom tokį ratuką

tik stende parodytas visas lengvas kelias, o mes šiek tiek arčiau paties kanjono nužygiavom. Mamai tikrai buvo ką veikti.. per tuos visus akmenis..

dar keli gražūs vaizdai pakeliui


Na, ir vakaras Benidorme, Viduržemio jūros balkone





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą