2013 m. rugsėjo 9 d., pirmadienis

Dviračiais į Šventąją bei Papę. 2013 rugsėjo 6-8 d.

Panašiai tokią dviračių išvyką jau norėjome surengti rugpjūčio pradžioje. Tačiau pridėdami dar porą dienų prie kelionės į Suomiją, atidėjom šią išvyką rugsėjo mėnesiui. Taigi, atėjo rugsėjis, pirmomis dienomis toks lietingas. Nusprendėm - jei sekantį savaitgalį nelis, važiuosim į Šventąją, Latviją ir pan. Martynas pasiūlė nakvoti jo sesers kempinge. Mes, aišku, sutikom, ir mielai priėmėm šį pasiūlymą. Taigi - preliminarus planas: penktadienį vakare, po darbų, važiuojam į Šventąją. Viskas taip ir vyksta. 18 val. prie universiteto (kadangi pakeliui) susitinkame: aš, Linas, Aleksandras, Martynas ir Ieva. Pradedame smagią išvyką. Oras visam savaitgaliui numatomas - puikus! Greitu mynimu iki saulėlydžio pasiekėme Palangą. Užsukom ant Palangos tilto, ak, tiksliau - estakados ;) palydėti saulutę.

Dar apie 12 km dangui betemstant miname iki Šventosios. Pakeliui nuostabus vaizdas: pušynas, o už jo skaisčiai oranžinis dangus/fonas. Tokį reginį ne bet kur ir ne bet kada pamatysi. Jau visai prieš pat Šventąją įsijungiau prožektorių, nors iš esmės galima buvo kelią matyti ir be papildomo apšvietimo. Martynas mums rodo kelią. Įvažiuojame į sodybą, kurioje pūpso maži namukai, kurie ištisą vasarą būna apgyvendinti turistų. Sezonas pasibaigė, kempingai užsidarė, tad mums, taip sakant "saviems", įsijungia žalia šviesa :). Bet kol kas aplink tamsu. Išsirenkam namelį, nusprendžiam visi penki miegoti viename. Susinešam lovas taip, kad visi ir tilptume :) Vakarojam namuke. Vieni snūduriuoja, kiti dar ne. Nuskambėjo pasiūlymas eiti prie jūros. Mmm .... Ji visai netoli, čia pat. Gerai, einam! Po 10-ties minučių mes jau gėrimės jūros ramybe ir gausiai žvaigždėtu dangumi. Super vakaras. Vėliau virtuvėlėje gurgšnojome karštą arbatėlę, kol pradėjo merktis akys. Naktis šalta. Kai ką gelbsti "super-duper" miegmaišiai :) kai ką - šilti ir daug drabužių :)



Rugsėjo 7-oji. Rytas išaušo nuostabus. Saulė skaisčiai šviečia, dangus mėlynas, aplink skraido drugeliai (Admirolai :) ) Obelys ir kriaušės pilnos vaisių. Dūzgia bitės ir kiti vabzdžiai.

Bundamės visi ne per anksčiausiai. Pusryčiai, dėka Martyno tėvelio, turtingi, palyginus su tuo, ką patys turėjom atsivežę. Jis mums nupirko kiaušinių, sūrio, daržovių, duonos... Ačiū jam :) Neskubėdami sočiai privalgėm. Šiandienos tikslas - Latvijos miestelis Papė. Išvažiuojam apie 12 val. Dar užsukam į parduotuvę. Na, ir traukiam neskubėdami Lietuvos-Latvijos sienos link. Pakeliui beždžionių tiltas.

Vėliau užmatėm vaikiškas supynes, bet ne supynės, o kitaip vadinasi - suktukas, ar kas? prisiminėm, kad "Heurekoj" buvo toks suktukas, kur besisukant pritrauki savo kūno masę į centrą - sukasi greičiau, atsitrauki nuo centro - lėčiau ir kartoji.. taigi - išmėginom, ar tai veiks ir ant paprasto lietuviško suktuko. veikia :D visiems linksma :D.
Toliau išvažiuojam į Palanga-Liepoja plentą,
pakeliui, (na kaip gi be jų?) - lobiukai :)
"Žaislų dėžė" na, ne maža tikrai :) kai ką įdėjom, kai ką išėmėm, kai kuriems labai smagu :D

Toliau - siena su Latvija. Fotografuojamės :D

Čia pat - dar vienas lobiukas, bet vis dar lietuviškas. Toliau monotoniškai plentu beveik iki Rucavos. Tačiau Rucava būtų į dešinę, o mes sukam į kairę - link Papės. Žvyruotu keliu važiuojam 10 km! šiek tiek vargelis.

Laimė, kad kai kuriose vietose kelias - pakenčiamas. Sustojam dar prie buvusio apžvalginio bokštelio. Matosi, kad senokai sudegęs, bet virš pelkės vis tiek dar likęs medinis keliukas-tiltukas.



Mes čia buvom kadais :D - prieš kokius 4-5 metus, tada buvo galima pasilipti ir pažiūrėt į Papės ežerą. Bet dabar jo nebėra. Riedam toliau. Ir štai mes jau pasiekėme savo šios kelionės tikslą :) Jau ir apie 15 val. Na, nieko labai įpatingo, bet vis tiek smagu.


Tai šiauriausias taškas, kurį nuo savo namų kada esu pasiekusi dviračiu. Likusiam ketvertui - taip pat. Suieškom lobiuką, dėl kurio Linas turėjo kabarotis gana aukštai ant pastatėlio.

(be reikalo).. lobiukas buvo visai ne taip aukštai :D Ir tai pirmasis Latvijoje rastas "lobiukas".

Čia pavalgėm ką turėjom. Sania išvirė mums su Ieva net kavos :) pailsėjom,

..pasifotografavom :)

 ...ir atgal... išvykom apie 16:20 val. :) Pastebėjot? - Atgal kelias visada būna daug trumpesnis. Ne išimtis ir šį kartą. Susijungėm, kas turėjom, muzikas į ausis, ir žvyrkelis visai neprailgo. Nors Martynas muzikos neklausė - jam irgi pasirodė atgal kelias trumpesnis :D Suprakaitavę, apdulkėję ir vėl suprakaitavę ...ir vėl apdulkėję išvažiavome į plentą :D.
Saulei artėjant prie horizonto, vaizdai tik gražėja, tad pakeliuj dar fotografuojamės :) Pvz - prie posūkio į Nidą ;)

Sugrįžtam į Šventąją apie 19 val., užsukam parduotuvėn, susiskambinam su atvykusia Aušrine, susitinkam ir važiuojam į kempingą valgyti sriubos. Dar kai kurie keliauninkai pareiškėme norą pamatyti saulėlydį ten, prie Šventosios buvusio tilto. Dar spėjam nusiprausti prakaituotas dulkes, spėjam pasišildyti ir suvalgyti sriubą. Saulė leidžiasi maždaug po 20 val. Spėsim ar ne? vistiek važiuojam.

Vos vos spėjom :) Pasigrožėjom saulėlydžiu, paplėpėjom. Martynas dar išsimaudė jūroje.


Susiskambinom, kad jau Loreta su Renatu nebetoli. Susitarėm susitikti.
Pakeliui rūkas. ir ežiu.. t.y. Linas - rūke
Sugužėjom visi į kempingą. Užsikūrėm šašlykinę, Martynas susistatė teleskopą. ir taip smagiai visi pavakarojom. Ką matėm? matėm Andromedos galaktiką, Kamuolinį žvaigždžių spiečių, kitokių įdomybių :)
Šašlykus valgėm 00 val. :D

Kai jau visi pradėjom markstytis - buvo ženklas, kad reikia eiti miegoti. Aną šaltą naktį išmiegoję pasimokėm, ir šiai nakčiai prisirengėm daugiau :D Kai lauke temperatūra 10 laipsnių nesiekia, ir namuke šaltoka.

Rugsėjo 8 d. rytas toks pats nuostabus, kaip ir vakar. Bet niekas neskuba keltis. Apie 10 val. išlindus laukan pasisveikinau su Aušrine, kuri jau valandą kaip slampinėja atsikėlusi :D. Jau vakar gavusi "maistininkės" pareigas, nusipraususi ėmiau ruošti pusryčius. Viską kartu su Aušrine suruošėm :) o kai viskas buvo paruošta, žadinom ir kitus šešis dar miegančius :)



Sočiai pasivalgę, susikrovėm savo mantą. Dar nuvykom iki parūdijusio bokšto, kuriame kažkada buvo įrengti garsiakalbiai. Ko? ogi lobiuko :D Už tai daugumai patiko. Net keturiese užsikabarojo į viršų.
 


Tada dar užsukom prie beždžionių tilto. Va čia mes visi 8 kelionės dalyviai :)
Atsisveikinę su Martynu ir Sania, kurie labiau skubėjo grįžti nei mes, į Klaipėdą grįžinėjom palengva: šen bei ten sustodami. Sumoje gavosi apie 160 km tiems, kurie ir Latviją aplankė.
Šios išvykos metu radom 7 lobiukus :). Išvyka likom visi labai petenkinti. Labiausiai ačiū Martynui už nakvynę, už tai, kad netingėjo atsivežti teleskopo. Dėkoju Martynui, Ievai (ir Aleksandrui) už nuotraukas :) Ačiū visiems, už tai, kad važiavome ;) Gali būti, kad tai taps tradicija! :D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą