2022 m. birželio 18 d., šeštadienis

Ispanija 2022. 3 dalis. Algaro šaltiniai, Švyturio kelias, Alikantė, Raudonasis ežeras.

 <<<2 dalis

 Kitą dieną pasipliažinom. Vila Chojosos pliažas pasirodė labai geras. Nėra akmenų, smėliukas, geras gylis. 

Po pietų vykome į Les Fonts d'Algar. Tai yra upė su šaltiniais ir kriokliais. Čia seniau yra buvusi hidroelektrinė. Lankymas mokamas. Kai kuriose vietose galima maudytis. Labai gražu. Vanduo gaivus.  





Po to vykome į lengvą 'haiką' Camino del Faro - tai yra švyturio kelias. Pirmyn-atgal 5 km lengvas pasivaikščiojimas. Čia galima ir dviračiais, paspirtukais ar vežimėliais važiuoti. Čia kelio maršrutas:


Tolumoje matyti Kalpės uola.
Eisime iki pat švyturio




Prie švyturio mus pasitiko fazaninis kurapkos giminaitis - raudonkojis keklikas



Šis atsigaivinimui skirtas nubėgantis vanduo požeminiu lataku nuteka į šalia esančią balutę varlėms.

Sekančią dieną mūsų užduotis buvo palikti Vilachojosą ir persikelti į rančą, kurioje rinkosi svečiai besiruošiantys vestuvėms. Sutelkti svečius į kelias vietas reikėjo tam, kad šventės metu užsakytas transportas galėtų nesunkiai surinkti svečius nuvežti į šventės vietą, o po šventės parvežti nakvynei. Tad mums iki rančos apie 100 km, tad pakeliui aplankysime: Alikantę, Santa Polą ir raudoną druskos ežerą.

Alikantėje apėjome apie 3,5 km ratuką. Labai graži palmių alėja-promenada palei pakrantę 




Smagi grybų gatvė El Carrer dels Bolets, turėtų vaikams patikti.

Santa Poloje buvome per patį karštį, tad mažą ratuką apėję nieko ypatingo neužmatėme.

Važiuojant nuo Santa Polos link Torevjechos, kur matyti daug ir dideli vandens plotai, ten matėme braidinėjančius flamingus.

Atvykus prie raudonojo ežero pamatėme, kad žmonės čia plūduriuoja kaip Negyvojoje jūroje. Tai druskos ežeras. Krante matyti druskos kristalai.

Ankstesnėse dienose vaikštant miestuose bei kalnuose, kaitinant karštai Ispanijos saulei nudegėm taip, kaip tai leido maikutės :D ir tada juokavom, kad iš tikro reikėjo iš kart eiti degintis su šventiniais rūbais, kad įdegis būtų tolygus ir šventės metu nesimatytų papildomų nenudegusių šleikučių :D

tai tą padariau tik šventės rytą :D


>>>Tęsinys - 4 dalis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą