2014 m. gegužės 21 d., trečiadienis

Skulptūra "Polėkis"

Klaipėdoje man patinka Klaipėdos universiteto miestelio kompleksas. Kasdien matau, ir kasdien žaviuosi. Dar patinka detalios skulptūros. O detali skulptūra Klaipėdos universiteto miestelyje patinka dar labiau. Tokia skulptūra yra "Polėkis".








2012 m. birželio 22 d. Klaipėdos universiteto miestelį papuošė bronzinė skulptūra „Polėkis” su marmuriniu pagrindu, sukurta ir pastatyta absolventų klubo „KU Alumni” iniciatyva. Ji įtvirtinta prieš įėjimą į Gamtos ir matematikos mokslų fakultetą. Skulptūros mecenatu tapęs Universiteto garbės daktaras Bronislovas Lubys, kūrinio nebeišvydo – jis staiga mirė Druskininkuose 2011 metais.
Klaipėdos universiteto kiemelyje iškilęs klaipėdiečio menininko Arūno Sakalausko kūrinys vaizduoja jaunuolį, virš kurio galvos sklando žuvėdros – jaunatviško veržlumo, polėkio, kūrybingumo ir laisvės simbolis. Skulptūros atidengimo ceremonijos metu autorius komentavo savo darbą: "Noriu, kad jaunoji karta jaustų, jog stovi ant pasaulio rutulio, kad jų svajonės ir polėkiai būtų dideli. Juk jie - pasaulio šeimininkai."





Prie šios skulptūros paslėpėme ir pirmąjį savo lobiuką (geocaching).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą