2012 m. liepos 19 d., ketvirtadienis

Šturmavome Nidą

Šiandien autobusu visi trys vykome į Nidą. Turėjom keletą priežasčių tam. 1) Linas kaip ir nebuvęs Nidoje. 2) kadangi nebuvęs, norėjau, kad pabuvotų. buvo kažkada akcija sušiams Nidoje, tai ėmiau ir nupirkau su mintim, kad tai bus pretekstas ten nuvažiuot. 3) Nidoje taip pat yra lobiukų!!!
visai priešingai nei mūsų kelionei į Varnių regioninį parką, kur neradom nė vieno lobiuko, čia, Nidoje, suradom visus penkis ir net daugiau :) o daugiau - tai todėl, kad tam tikrose vietose buvo ne tik originalūs, užregistruoti lobiukai, bet ir papildomi lobiai. ir tai pastebėjome prie saulės laikrodžio. mes su Linu vienu metu radom du lobiukus skirtingose vietose :D
čia bebūnant užklupo mus lietutis. kažkiek išgąsdino. nusprendėm lipt žemyn. nulipus - nustojo lyti, vėl lipom atgal į didžiąją kopą :D ir ne veltui. nes kažkiek paėjus toliau ėmėme ieškoti sekančio lobiuko.

Šis lobiukas vakar "atšventė" savo šeštąjį gimtadienį. Jis buvo paslėptas latvio 2006 m. liepos 17 d.. kuomet Lietuvoj iš viso tebuvo 20 lobiukų. tai mes ta proga padovanojom jam 6 boružėles : ) kai įprastai visi gauna po vieną :)
Trečiasis lobiukas slėpėsi miške tarp Parnidžio kopos ir Nidos centro.

Ilgokai teko ieškot, ir radom - neoriginalų, t.y. neužregistruotą lobiuką.

kadangi tai jau patyrėm prie saulės laikrodžio (na, kad gali būti du lobiukai) ėmėme atkakliai ieškoti ir originaliojo. ir suradom :) buvo po samanom :)))

Toliau ėjome Nidos centro kryptimi. ir netoliese pamatėme Nidos švyturį. Tai buvo ketvirtasis mūsų tikslas.
Nidoje buvau tikrai nemažai kartų, tačiau prie Švyturio buvau pirmą kartą.
Labai įdomu tai, kad karo metais senasis švyturys buvo susprogdintas ir jo nuolaužos, gabalai yra išsimėtę aplink esančioje teritorijoje. Prie vieno tokio gabalo slėpėsi ir lobiukas
Penktasis Nidos lobiukas slėpėsi prie V. Kernagio skulptūros. Bet pirmiausia pasimatavom rankomis.
o štai ir lobiukas

po to ėjom valgyt sushi :)
kad ir kaip atrodo nuotraukoje, bet keletą gabaliukų suvalgė :D ir dar sakė, kad skanu :D


Jokūbui buvo smagu, kad galėjo pripučiamus atrakcionus išbandyti :)

Mūsų sąskaitoje jau 41 lobiukas. ir aplankyta Nida :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą