2014 m. spalio 29 d., trečiadienis

Dar truputį apie Geocaching'ą


Šiandien kaip tik 'Feisbuke' radau tokį paveikslą :D ir man jis visai patiko :)


Geocaching.com sistemoje gali būti arba paprastas narys "member" arba "premium member". Skirtumai yra aprašyti sistemoje. "Premium" narystė yra mokama. Kodėl mums patinka būti "premium"? Pagrinde todėl, kad gali gauti elektroniniu paštu žinutę apie naujai paslėptus lobiukus ir mėginti pirmasis surasti, pasižymėdamas (FTF) - First to find. Mes vasarą buvome nusipirkę trijų mėnesių narystę. Trys mėnesiai praėjo, pasibaigė ir žinutės apie naujus lobiukus. Pamaniau, kad kitą vasarą vėl bus galima užsisakyti šią paslaugą. Kol vieną gražią rudens dieną neatsidariau savo geocaching žemėlapio, kuris atrodo maždaug va taip:




 Geltoni skrituliukai su šypsenėlėmis reiškia, kad šį lobiuką mes jau suradome ir pasižymėjome sistemoje. Žali simboliai rodo, kad ten yra lobiukai, kurių dar neieškojome/neradome. Taigi, sau ramiai leidome rudens dienas net neįtardami, kad kažkas prieš porą savaičių prislėpė naujų lobiukų.
Pamačius, kad Klaipėdoje yra daug naujų ..., mano reakcija buvo tokia, kad Linas iškarto tą pačią valandą nupirko "Premium member" narystę metams :D

Geocaching'ą padaro dar įdomesniu pačios sistemos vedama ir rodoma statistika. Daug yra parametrų - kiekvienam pagal skonį :D
Pvz.: laiko atžvilgiu:


...vietos atžvilgiu:
 ir dar daug visokių kitokių parametrų.

Dar yra vienas puslapis, kuris vadinasi http://project-gc.com/ . Prisiregistravęs šiame puslapyje ir sutikęs, kad jie naudos tavo duomenis iš geocaching.com puslapio, gali matyti dar įdomesnių statistikų, bei įvairių ženklelių - t. y. vizualinių įvertinimų - "apdovanojimų". Per daug nenagrinėjau, visos sistemos, bet šį kartą pristatau tai, kas man labiausiai patinka - tai ženkleliai už įvairius "pasiekimus" :)



Didelių atstumų (The Long Distance Cacher) nominacijoje turime "safyrinį" ženklelį, nes toliausiai rasti lobiukai buvo Tenerifėje - už ~4300 km nuo mūsų gyvenamosios vietos.

Keliautojo (The Travelling Cacher) nominacijoje turime "auksinį" ženklelį, nes lobiukus esame radę 7 skirtingose valstybėse. Kad gauti "platininį" teks apsilankyti dar vienoje šalyje ir užregistruoti ten rastą lobiuką. Ir taip toliau ir panašiai :)

Kasdieninio lobiautojo (The Daily Cacher) nominacijoje turime bronzinį ženklelį. Tai reiškia, kad per visą mūsų 4 metų laikotarpį, buvo septynios dienos iš eilės, kuomet kasdien rasdavom po 1 ar kelis lobiukus. Ir tai tikriausiai buvo kelionės į Suomiją metu. Daugiau tokių galimybių kaip ir nepasitaikė, nes jeigu kur nuvyksti "lobiauti", tai per tą dieną ir susirenki, kiek gali - kaip mes ir darome: pvz. išvyka į Nidą, Kretingą, Palangą ir kt...

Ir štai dabar - prieš savaitę pamačiau, kad yra naujų lobiukų - tiek, kad tikrai užtektų "užsidirbti" "sidabrinį" ženklelį :) O dabar jau manau, kad reikėtų mesti sau iššūkį užsitarnauti "auksinį" :) t. y. 30 dienų - kasdien rasti po lobiuką.

Čia neapsieisiu nepadėkojusi ŽilvinuiKlp (toks nikas), kuris per pastarąjį mėnesį suslėpė Klaipėdoje apie 20 lobiukų. :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą