2014 m. gegužės 24 d., šeštadienis

Rusnės sala. Nemuno delta.

Ne per dažnai tenka nuvykti į Rusnės salą, Nemuno deltą, žemiausią Lietuvos teritorijos dalį, ir dar - vienintelį Lietuvos miestelį saloje. Pačioj Rusnėj ir aplink ją esu buvusi ne kartą, Uostadvarį aplankiau atplaukę laivu iš Nidos, tačiau taip, kaip sugalvojome šį kartą - dar nebuvau važiavusi. Mes su Linu žaidžiame geocaching.com lobių žaidimą. Geocaching'as gerai yra tuo, kad tai yra kaip gidas, parodo vietų, į kurias šiaip nesugalvotum atvažiuoti. Pagal teritorijoje išdėliotus "lobiukus" susidariau maršrutą ir vieną laaabai karštą šeštadienį vykome jų surasti ir pasidaryti sau ekskursiją. Kompanija mūsų buvo ne maža, palyginus, kiek šiaip žmonių telpa į lengvąjį automobilį :) Vykome šešiese (jau n-tąjį kartą galime pasidžiaugti papildomomis sėdynėmis zafyroje). Mūsų šeimyna, Martynas, ir Aušrinė su sūnumi Giedriumi.
Kadangi pakeliuj taip pat buvo dar "nepaimtų" lobiukų,tad stabtelėjome ir prie jų. Pirmas buvo Priekulėje - I. Simonaitytės memorialinis muziejus.


2014 m. gegužės 21 d., trečiadienis

Skulptūra "Polėkis"

Klaipėdoje man patinka Klaipėdos universiteto miestelio kompleksas. Kasdien matau, ir kasdien žaviuosi. Dar patinka detalios skulptūros. O detali skulptūra Klaipėdos universiteto miestelyje patinka dar labiau. Tokia skulptūra yra "Polėkis".