2015 m. rugsėjo 6 d., sekmadienis

Pervažiavimas piečiau. Kroatija 2015 (III dalis)




Kitą rytą vaizdinga Adrijos magistrale (nesumaišykite, tai ne autostrada) judame pietų (pietryčių) kryptimi.


Pakeliuj užsukame į miestą Šibenik. Per patį karštį... Akį traukia bet koks vanduo. Todėl iš tolo pamatę, su džiaugsmu žingsniuojame prie fontano :D. Tačiau juo negalima atsigaivinti.. aptvertas... bet tai, ką pamatome - nė kiek nenuvilia - čia gyvena vėžliai!

 


Šalimais miesto darbuotoja žarna laistė žolynus ir gėlynus. Pirštų-anglų kalba paprašėme, kad ji aplietų Jokūbą :) ji pradžioj nesutiko, pamanė, kad juokauju, ar ką, bet po įtikinamo prašymo, Jokūbas buvo aplietas ir gerai atgaivintas


Lankome senamiestį. Panašios siauros gatvelės, turistų iki blizgumo nugludintas jų grindinys, senovę menantys pastatai.. viskas gražu ir įdomu.


Sužavi paprastumas: čia pat kabo skalbiniai, čia pat - į UNESCO paveldą įtraukta Šv. Jokūbo katedra :)


Važiuojam toliau. Tikslas kažkur tolėliau už miesto Split'o rasti nakvynės vietą. Pirmiausia ieškome laisvų apartamentų. Arba niekas neatsiliepia į durų skambučius, arba visos vietos jau užimtos. Bet kažkokiu būdu mums pasiseka! Vėl gi istorija panašiai pasikartoja - šeimininkų nėra, kaimynas paklausia močiutės, ar yra laisvų kambarių, ji nežino, bet sako, reikia eiti pažiūrėti. Randam tuščius apartamentus - kaip tik šiandien poilsiautojai išsikraustė. Valio! na, bet mes sakom, dar paieškosim... tačiau atėjus protingai minčiai (kad nieko mes geriau nerasim) grįžtam atgal :) ir čia įsikuriam. Namas ant jūros kranto, pro miegamųjų langus matosi jūra, pro kitą pusę - kalnai :) Tuoj pat mus čia apgyvendina.


Vakare grožimės pačiu gražiausiu šios kelionės saulėlydžiu :)

skaityti toliau: IV dalis - Gilyn ir aukštyn: Po vandeniu. Kalnų diena.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą