2013 m. birželio 23 d., sekmadienis

Kretingos kryptis

Birželio 22 d. važiavome į sodybą, Joskauduose, netoli Palangos. Ten vyko Lino kursiokų (kurių iš 20 žmonių buvo tik 2) ir kitų žmonių susitikimą Joninių proga. Pagal planą turėjome vežti dar tris žmones. Tačiau dienos eigoje paaiškėjo, kad sava mašina vyksim tik dviese. Todėl nusprendėme pakeliuj aplankyti kai kurias vietas ir paieškoti lobiukų (Geocaching).
Taip gavosi, kad šiandiena vis tik tapo rekordinė lobukų suradimo diena :D - 8 lobiukai per dieną. (na, mes dar nepriėjom prie to, kur kas 200 metrų yra po lobiuką - kaip pvz Vilhelmo kanalo serija, kuri susideda iš 80-ties lobiukų kas 200 metrų :D )
Artimesnis ir tiesesnis kelias į Joskaudus yra per Palangą, tačiau mes pasirinkome kelią per Kretingą.
Taigi, pirmoji stotelė - prie Kretingalės bažnyčios. Čia "mūsų laukė" nano-konteineriukas, kuriame, aišku ir pasirašėme.
Netoliese - už poros kilometrų - Kretingalės tilto lobiukas

Užsiimant Geocaching'u smagiausias dalykas yra tas, kad apsilankai tokiose vietose, į kurias šiaip sau neužsuktum.


Kaip ir šis - laabai daug kartų esu pravažiavusi per Kretingalę, ir vis į dešinę žvelgdavau į slėnį, tačiau niekuomet juo nenusileisdavau. ir štai pasitaikė puiki proga. o čia mus pasitiko labai gražus tiltas per Danės upę :). Čia rastas mūsų 118-asis lobiukas.

Toliau už keletos kilometrų - Vinetu kaimas. Čia jau esu buvusi, kai šventėme Jokūbo klasioko Aurimo gimtadienį.
Dar toliau - neprivažiavus Kretingos - Kretingos geležinkelio tiltas. Irgi gana įspūdingas. #120
Toliau jau nusprendėm, kad reikėtų važiuoti tiesiai į Joskaudus, nes jau atėjo paskirtas susitikimo laikas. Tačiau sutarėm užsukti dar į vieną pakelingą vietą - tai Kretingos krioklys.
Ir pro šį krioklį teko daaaug kartų pravažiuot, bet niekuomet neesu buvusi šalia jo. Štai ir proga ! :) Deja, tik lobiuko neradom. Teks sugrįžti ; ) Į tokią vietą negaila ir dažniau atvykti.

Dabar jau tikrai važiuojam tiesiai į Joskaudus. Nebent Vėjo malūnas bus visai prie pat kelio. Taip ir buvo - Vėjo jėgainė - prie kelio. Nesusilaikėm nesustoję :D Tuo labiau, kad Linas labai mėgsta tas jėgaines ir jau senokai bebuvo buvęs šalia. Ir mūsų #121 atrastas lobiukas. Smaguma.

Dabar jau tikrai į Joskaudus, į sodybą. Teko gerokai dar paklaidžioti, kol atvykome į vietą, mat "kažkas" buvo ne visai teisingą nuorodą paviešinęs :D tačiau po kelių susiskambinimų, pavyko ir į vietą atvažiuoti.
Šiek tiek pabuvome, užkandome, pavaikščiojome po sodybą, užkūrėm malkas, išsikepėm šašlykiuką pažaidėm keletą atsivežtų kortų žaidimų, na, ir kadangi pažįstamų daug nebuvo, nusprendėme ilgai neužsibūti. Tad atsisveikinę važiavom vėl tuo pačiu keliu su tikslu - paimti dar kelis pakelingus lobiukus :D

Išvažiavus pamatėme, kad nuostabiai gražus, didelis mėnulis kabo danguje :D
 o ir atgal atsisukus - nuostabus saulėlydžio apšviestas vaizdas. Ženklas teisingai rodo, kad "Saulėtekis" ten :D
Ir štai sustojom prie labai gražaus javų lauko.
taip ir norėjosi tame lauke "paplaukioti" :D

Ir tame lauke reikėjo ieškoti bunkerio!!! pradžioj maniau, kad bus koks požeminis,

 mat visai net mintis neatėjo, kad prieš akis augantys krūmai slepia bunkerį :D


 
Tai Molotovo linijos bunkeris.
ir jame Linas rado lobiuką. Kartais ir aš mėgstu pavaikščioti bunkerio viduje, nors ir kiek baugoka, tačiau šį kartą buvo patekimas į jį toks, truputį sudėtingesnis :D
Čia mūsų pirmasis lobiukas bunkeryje. Mat iki šiol kiek ieškojome - dar nei vieno nebuvom radę. :) ir tai 122-asis iš viso.
Smagu. Lobiukų ieškojimo nuotaika niekur nedingsta.
Toliau važiuojame atgal per Kretingą, kaip ir atvažiavome. Dabar užsuksime į Kretingos traukinių ir autobusų stotį. Vėlgi - iki šiol nelankyta vieta. ir 123-asis lobiukas.

Kadangi taip visai neblogai sekasi, užsuksime dar vieno! nors jau beveik 23:30 val. Bet kaip žinoma, arti Joninių naktys beveik baltos :D
Užsukome prie Beždžionių tilto. Vėlgi smaguma! tokių tiltų esu aplankius tik porą Lietuvoje - tai Šventosios ir Lankupių beždžionių tiltai :) o čia štai dar vienas. ir lobiuko paieškos.
 
Sėkmingos!
Tai šios dienos 8-asis radinys! o ir vidurnaktis čia pat.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą