2012 m. vasario 7 d., antradienis

Rammstein koncertas Kaune 2012



2012-02-06
Buvau (buvome su Linu) Rammstein‘ų koncerte. Patiko. Buvo kažkas pikantiško, įdomaus, puikaus.

Pradžioj, kaip ir buvo minėta, koncertavo apšildanti grupė Deathstars iš Švedijos. Metalo grupė. Pradžioj kiek šiurpokai atrodė, nes gal tiesiog, nepratus prie tokių pasirodymų. O paskui apsipratus žiūrėjau be nuobodulio ir be kitų negatyvių pojūčių. Kartais, o gal net didesnę dali, man jie atrodė kvaili ^^, tarsi metalo grupė, tarsi turėtų būti „krūti“ bet iš aukštai žiūrint (20 eilė nebuvo labai žemai) atrodė, kad jie nori kažką parodyt, ko patys nelabai ir turi. Na, bet įsibėgėjant apšilimui, kai jau pradėjo minėti: „Rammstein!“, „They hear you in the dressing room“, ir t.t. pradėjo atrodyti nebenuobodžiai ir atrodė, kad per valandą laiko jie savo apšildymo funkciją atliko.
Po neilgos pertraukėlės sėdome laukti Rammsteinų pasirodymo.
Vidury salės buvo įrengta maža scena-salelė, viršuj nuo salelės link schenos kabojo pailgas agregatas, pradžioj negalėjom atspėti, kas tai yra, bet kad dekoracija, tai tikrai.
Koncertas prasideda. Minėtas agregatas leidžiasi žemyn su sprogimais, ir fejerverkais. Pamatom, kad tas agregatas, tai tiltas jungiantis salelę ir sceną. Atlikėjai į salę įeina pro žiūrovų įėjimą, pro kairįjį salės kampą. Kiekvienas skirtingai apsirengęs, skirtinga eisena, du nešini vėliavom, kurių viena buvo Lietuvos, vienas su fakelu. Įėję į salę užpilo ant salelės, ir tiltu žingsniavo į sceną. Scenos dekoracijos, apšvietimas, visa pirotechnika, ugnies šou padarė nemenką įspūdį.
Iššokančios didelės liepsnos pačioje scenoje aplink atlikėją, dar didesnės liepsnos iš šalia scenos ir joje įrengtų „pabūklų“, užliepsnoja taip, kad net mums nosis pašildo ^^.
Šviestuvų išdėstymas, jų vietų keitimas, visi fejerverkai ir visas šviesų šou patiko.


Mano simpatiją pelnė ir klavišininkas, jis viso koncerto metu ėjo „bėgimo takeliu“ jam ten po kojom įrengtas, nesimatė iš išorės, kaip ten jis, bet įspūdį padarė. Jis visas apsirengęs blizgančiu drabužiu ir nuolat judėjime.