2012 m. gegužės 24 d., ketvirtadienis

Geokečingas [Geocaching]

Yra tokia pramoga, kurios dalyviai naudodamiesi GPS įrenginiais ar kita navigacine technika slepia arba ieško/randa konteineriukus, angliškai vadinamus "geocaches" arba "caches" (lietuviškai - lobis ar slėptuvė), bet kur pasaulyje.
Pirmą kartą apie tai sužinojau prieš du metus, kuomet Linas pasiūlė pasinaudojus internete skelbiamomis nuorodomis su koordinatėmis surasti paslėptą lobį.
Pirmasis mūsų lobio ieškojimas vyko 2010 metais pavasarį čia pat kur ir dirbame - KU miestelyje. Užduotis buvo sudėtinė, reikėjo pagal koordinates surasti objektą, iš jo gauti kitas koordinačių reikšmes, ir taip per kelis taškus pačiame universiteto miestelyje galutiniame taške šiaip ne taip suradome paslėptą konteineriuką. Jį atidarius radome lapelį, kuriame jau buvo iš eilės susirašę vardus ir datas prieš mus radę Geokečingo dalyviai. Mes taip pat pasižymėjome. "Linda ir Linas" nieko neišėmėmė, įdėjom "dviračio dalį" kažkokią nedidelę :). Kad radome, taip pat pasižymėjome ir oficialioje internetinėje  Geocaching.com svetainėje.
Po to mėginome dar keletą rasti. poros ieškotų neradome. vėliau radome dar viena pagal nuorodas prie Marijos karalienės bažnyčios. tai mūsų antras lobiukas. Vėliau dar vieno neradome ir taip susidomėjimas praėjo...

Štai prabėgo du metai ir pamėginome važinėjant dviračiais po Klaipėdos miestą vėl ieškoti paslėptų lobiukų. ir gana sėkmingai : ) per tą vakarą suradome net 5 slėptuves!: prie Akropolio, Pilsoto, Švyturio arenos, Baltijos žiede bei prie "sausumos laivo".
Sekanti diena taip pat buvo ne ką mažiau sėkminga: Poilsio parke,

ant pėsčiųjų tilto per geležinkelį,