2022 m. birželio 19 d., sekmadienis

Ispanija 2022. 4 dalis. Vestuvės

<<<3 dalis

 Išaušo vestuvių rytas. Keli vairuotojai, kurie buvo išsinuomoję automobilius kelionei, buvo įsukti į paruošiamuosius darbus: kas turėjo nuvežti nuotaką bei kitas merginas į grožio saloną; 


kas vežė tik vakar naktį iš Lietuvos atskridusį kunigą iš viešbučio į ceremonijos vietą, kas iš grožio salono pervežė merginas į El Bancalito,..  

visas šis logistikos planas jaunosios buvo kuriamas kelias dienas prieš. Ir viskas labai sklandžiai pavyko. Paskutinis maršrutas buvo autobuso, kuris surinko svečius ir nuvežė į šventės vietą. Šventės dekoracijomis rūpinosi patys jaunieji bei jų giminaičiai ir draugai. Kiekviena smulkmena stebino ir darė įspūdį. 

 



Nė vienas neliko nepastebėtas





Jaunikį prie menamo altoriaus (ceremonija vyko lauke) atlydėjo jo artimas pusbrolis. Nuotaką atvedė jos tėvelis. Žiedus atnešė jaunosios dukterėčia. Ceremonija vyko lietuvių-anglų kalba. Ištrauką iš Biblijos laiško korintiečiams apie meilę paskaitė jaunosios močiutė lietuviškai, bei jaunojo pusseserė ispaniškai. Giesmės skambėjo lietuvių bei anglų kalbomis. Didžiulį įspūdį paliko jaunosios ir jaunojo sakytos/skaitytos priesaikos vienas kitam.

Šventės svarbią dalį užėmė maistas ir jo patiekimas. Po ceremonijos buvo 'kokteilis', kiekvienas pagal savo poreikius galėjo pasirinkti gėrimus bei ragauti nešiojamus užkandžius, bendrauti prie stovimų stalelių, fotografuotis, susipažinti su kitais svečiais. Meniu buvo parengtas lietuvių-ispanų kalbomis. 

Po kokteilio sekė banketas, kuomet visi sėdėjo prie paskirtų stalų ir skanavo padavėjų patiektais patiekalais.










Vaikams buvo atskiras stalas su atskiru meniu. Trumpam atsitraukę nuo savo patiekalų, akies krašteliu užmatėm, jog vaikams buvo patiektos gruzdintos bulvytės, mėsainiai, ledai. Vėliau su jais užsiėmė animatoriai, norintiems buvo piešiami veidukai.

Tarp patiekalų buvo sakomos ir kalbos: jaunųjų padėka, svečių pasisakymai. Jaunosios tėveliai pagal lietuvių tradicijas naujai sukurtai šeimai padovanojo šeimos židinį. Jaunosios mama paruošė ir paskaitė tekstą ispanų kalba.

Pavalgius svečiai buvo kviečiami į šokių salę, kur jaunieji sušoko paruoštą savo pirmąjį šokį. Po to buvo visi kviečiami prisijungti. 

Išeikvojus kalorijas svečiai buvo kviečiami prie saldaus vaisių stalo, kur tekėjo šokolado fontanas.


 Vėliau šokiai, bendravimas, užkandžiai. Sukurtos jaukios erdvės svečių bendravimui.

  

>>>Tęsinys 5 dalis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą